automatische-voerbak-kat

Welke automatische voerbak voor je kat is het beste? (Tips en uitleg)

Denk je aan een automatische voerbak voor je kat? Met een automatische kattenvoerbak krijgt je huisdier op vaste tijdstippen gedoseerd zijn brokjes, waardoor je kat ook te eten krijgt wanneer jij niet thuis bent. Ideaal! Wat is de beste automatische voerbak voor je kat? We zetten de beste exemplaren voor je op een rij (samen met wat uitleg en handige tips) in dit artikel!

Hoe werkt een automatische voerbak voor katten?

Is jouw kat ook zo punctueel en staat hij klokslag 17.30 uur bij de keuken in afwachting van zijn volgende maaltijd? Jep, onze favo huisgenoten kunnen nogal stipt zijn als het om eten gaat. Met een automatische kattenvoerbak plak je zorgeloos een etentje aan je werkdag vast, zonder bang te zijn dat je kat lang hoeft te wachten op zijn eten. Dankzij de gezette tijden die jij zelf in het apparaat instelt, laat de voerbak op de aangegeven tijden een nieuwe lading brokken los en met de camera (op sommige apparaten) houd jij ook nog eens een oogje in het zeil. Jij hoeft enkel het reservoir geregeld bij te vullen en af en toe een doekje eroverheen te halen.

Welke automatische voorbak voor je kat is het beste?

Er komen steeds meer automatische voerbakken voor katten op de markt. Welke is de investering waard? Ga voor een goede prijs/kwaliteit verhouding en kies degene die past bij jouw wensen en budget. Er zijn veel opties mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan wat je wensen zijn op het gebied van:

  • De inhoud van het reservoir. Hoeveel brokken wil je erin kwijt (a.k.a. hoe kleiner, hoe vaker je hem bij moet vullen).
  • Hoeveel porties en maaltijden je per dag in kunt stellen. Afhankelijk van het apparaat kan je een verschillend aantal porties instellen.
  • Smartphone besturing. Sommige automatische kattenvoerbakken kan je met een app makkelijk verbinden met je smartphone. Hiermee kan je vaak een oogje in het zeil houden, voedingsschema’s voor je kat instellen, maar ook een melding krijgen wanneer het voer bijna op is. Handig!
  • Spraakbericht functie: Sommige apparaten hebben een audio functie waarmee je spraakberichten achter kunt laten of door kunt geven aan je huisdier. Bijvoorbeeld om aan te kondigen of er een nieuwe lading brokken aan komt.

Shopping guide: voerbak kat automatisch

We zetten verschillende opties en varianten voor je op een rij!

la cardia voerbak kat automatisch

La Cardia automatische voerbak

Deze automatische voerbak heeft handige smartphone besturing en een reservoir voor 6 liter.

– Reservoir: 6 liter
– App: ja
– Audio: ja
– Batterij/lichtnet

Bestel bij Bol.com →

voerbak kat met app

Pettadore nutriview automatische voerbak met app

Pettadore automatische voerbak voor je kat met smartphone functie heeft een voedingsalarm en bedien je op afstand.
– Reservoir: 3.7 liter
– App: ja
– Audio: ja

Bestel bij Bol.com →

nuvance automatische voerbak

Nuvance automatische voerbak

Budget vriendelijke automatische voerbak voor je kat.
– Reservoir: 4,5 liter
– App: nee
– Audio: ja
– Batterij/lichtnet

Bestel bij Bol.com →

quality for less automatische kattenvoerbak

Quality for less automatische voerbak

Handige automatische voerbak met 6 verschillende vakken voor verschillend voer.
– Reservoir: 6 x 60 gram
– App: nee
– Audio: nee
– Batterij/lichtnet

Bestel bij Bol.com →

Is er een automatische voerbak voor 2 katten?

Twee lieftallige katten thuis rondlopen? Er zijn voerbakken met gezichtsherkenning. Je kunt er twee van installeren en zo programmeren dat het luikje enkel voor de juiste kat opengaat. Zo voorkom je dat de één flink zit te schranzen (en alles opmaakt), terwijl de ander juist meer verspreidt over de dag wil eten.

Wat gebeurt er met de voerbak wanneer de stroom uitvalt?

Het is slim deze vraag mee te nemen in je zoektocht. Ga je hem echt gebruiken terwijl je zelf één of twee dagen van huis bent of gebruik je hem juist om over de dag heen gedoseerd brokjes los te kunnen laten? Wanneer je kat echt langere tijd alleen is, is het aan te raden op zoek te gaan naar een voerbak die een noodbatterij heeft. Deze neemt het over zodra de stroom uitvalt, zodat het ingestelde voedingsschema gewoon door kunt gaan en je kat nooit zonder eten zit.

Bekijk ook onze andere musthaves voor katten:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.