balkon-afrasteren-voor-kat

Hoe kun je je balkon afrasteren voor je kat?

Onze kleine vachtvrienden zijn grote avonturiers. Hoe zorg je ervoor dat het veilig blijft en hoe kun je je balkon afrasteren voor je kat? Wanneer je in een flat of appartement woont met een buitenruimte kan de kat vanaf het voorjaar weer fijn de pootjes buiten strekken. Hoe zorg je dat je balkon veilig is voor katten? We delen onze tips om hem goed af te schermen met je!

Hoe kun je je balkon afschermen voor de kat?

Zodra het voorjaar wordt, komt er op de lijst met belangrijke katten benodigdheden opeens een essentieel item naar boven drijven: iets om het balkon of de tuin mee af te schermen! Veel kattenbazen zorgen ervoor dat ze hun balkon afschermen voor de kat, zodat deze niet kan ontsnappen. Er zijn verschillende manieren waarop je je balkon katproof maken kunt. Bij een balkon is het grootste probleem vaak de afrastering. Veel balkons zijn namelijk afgeschermd met spijlen met daartussen net genoeg ruimte voor de kat om te kunnen ontsnappen. Of je balkon is voorzien van een glaswand die net niet tot de grond of zijkant reikt. Je wil natuurlijk niet dat je eigenwijze vriend ontsnapt. Investeren in een passende oplossing is daarom een slimme uitgave zodat jij en je kat ontspannen en rustig van de zon op het balkon kunnen genieten.

Balkon afrasteren voor je kat

Gelukkig zijn er verschillende oplossingen waarvoor je niet een hele dag hoeft te klussen. Je kunt je balkon afzetten voor de kat door de open gaten op te vullen met planken, een rieten mat of andere oplossing, maar ook kiezen voor oplossingen die je het uitzicht niet ontnemen, zoals een:

  • Kattenren: dit is een soort kooi ter grote van je hele of een deel van je balkon. Doordat dit deel afgeschermd wordt door een stalen constructie, kan je kat zich vrij bewegen, maar niet verder dan de kooi hem of haar toelaat.
  • Kattennet: een kattennet span je bij de reling van je balkon om een afrastering te vormen voor je kat. Je kunt hem tot de reling (halverwege) spannen of boven je vastmaken om een groter deel af te schermen.

Tip: kies voor een kattennet om je balkon af te schermen!

Kies je voor een hoge of halfhoge afzetting? De voor- en nadelen op een rij!

Een paar afwegingen die veel kattenbazen maken is in hoeverre je de rastering 100% wil hebben. Om het balkon 100% katproof te krijgen, kun je kiezen voor een kattenren die van vloer tot plafond en zijkant het balkon omsluit. Nadeel? Je zit zelf ook in een soort vogelkooi. Het eeuwige dilemma tussen hoge of halfhoge afzetting is of je er genoegen mee wilt nemen om met een net de helft af te sluiten, zodat de katten niet zomaar tussen of onder de balkonrand door kunnen glippen. Deze oplossing vraagt er wel weer om dat je zelf een oogje in het zeil blijft houden of de poezen niet op of over de rand springen, natuurlijk.

Direct shoppen?

Alles over het kattennet

Hoe kun je je balkon afrasteren voor je kat? Een kattennet is een hele goede optie om je balkon veilig te maken voor je kat. Dit doorzichtige net zorgt ervoor dat je kat op het balkon blijft en ontneemt ook jullie uitzicht niet. Win-win. Het is een flexibel net dat je kunt vastbinden (en laten hangen natuurlijk) wanneer je huisdier het balkon betreedt, maar ook eventueel los kunt maken mocht je zelf zonder tanlines een middagje willen zonnen! In het artikel dat je vindt via de link hieronder bespreken we jullie meest gestelde vragen over het kattennet en tippen we welke exemplaren bij ons favoriet zijn!

Lees meer over het kattennet als balkon afrastering in dit artikel:

Tot slot onze praktische tips voor je balkon afrasteren voor je kat

  • Let bij het plaatsen goed op dat je alle kleine gaatje waardoor je kat zou kunnen ontsnappen mee. Of wanneer je dit bewust niet doet, houdt altijd een oogje in het zeil wanneer je kat buiten is.
  • Kies voor een oplossing dat past bij je woonwens en type balkon. Vraag eventueel eens rond bij je buren hoe zij het aanpakken.
  • Kijk altijd eerst hoe je kat reageert op de afrastering voordat je hem of haar (even) alleen of onbewaakt buiten laat. Sommige katten zijn fanatieke ontsnappers of hangen er zelf graag in. Doet het hem of haar niets? Dan kun je toch net met een wat veiliger gevoel even binnen wat pakken of naar de wc gaan.

Liever geen net, ren of andere afrastering op je balkon of in je tuin plaatsen, maar wil je wel dat je kat veilig buiten is? Dan is een kattentuigje een optie om je kat buiten te laten.

Je balkon afrasteren voor je kat. Hoe pak jij het aan?

DierDier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.