katten-benodigdheden

Welke katten benodigdheden heb je voor een volwassen kat of kitten nodig? Bij het aanschaffen van een kat komt ook het kopen van katten spullen kijken. Je wilt in huis natuurlijk wel een fijn plekje voor hem of haar maken! Van een kattenbak tot etensbakjes en van een krabpaal tot verzorgingsproducten. Deze katten spullen heb je nodig om je nieuwe huisgenoot een warm welkom te geven in zijn nieuwe paleis. Hieronder vind je een checklist met alle essentiële en handige benodigdheden kattenspullen voor je poes of kitten.

Katten benodigdheden 

Wat heb je voor kattenspullen voor een kitten of volwassen kat nodig?
 
Je hebt verschillende benodigdheden nodig voor je kitten of volwassen kat. Voor de dagelijkse verzorging, periodieke gezondheidsproducten en entertainment (ook belangrijk!) zal je misschien al wel een wirwar aan producten zijn tegengekomen in de dierenspeciaalzaak, dierenwinkel of wanneer je online katten benodigdheden aan het shoppen bent.
 

Is mijn uitzet compleet?

Wat heb je nou echt nodig voor de eerste periode met je kat? Wat moet je in huis hebben om een goede verzorging te kunnen bieden? Hieronder vind je een super handige katten benodigdheden checklist, waarmee je zo de uitzet voor je nieuwe kitten of volwassen kat mee bij elkaar kunt verzamelen. Misschien heb je al het een en ander verzameld of moet je nog helemaal beginnen. Wat je situatie ook is, met deze Katten en Kittens Checklist kun jij in één oogopslag zien of jij alle benodigdheden voor je nieuwe vriend(in) in huis hebt!
 
Katten spullen – de checklist voor je kat!
Bekijk aan de hand van deze katten benodigdheden checklist of jij alles in huis hebt voor de adoptie of aanschaf van je kat of dat je nog even wat moet gaan shoppen!

Etensbakjes

Een van de belangrijkste katten benodigdheden is toch wel een etensbakje. Zorg dat je minimaal twee bakjes in huis hebt: één voor de kattenbrokjes en één voor water. In de praktijk zul je zien dat je er het liefste wel drie of vier in huis wilt hebben voor het zachtvoer en om te rouleren tijdens de schoonmaakbeurten. De meeste bakjes zijn gemaakt van RVS, aardewerk of hard plastic, zodat ze goed schoon te houden zijn en de boel hygiënisch blijft. 

Tip: kijk ook eens naar een drinkfontein voor een kat!

Kattenbrokjes en kattenvoer

Eten voor de kat of kitten is natuurlijk essentieel voor zijn levensbehoefte. Zorg voor kattenbrokjes en geef aanvullende zachtvoer. Er is heel wat verschillende kattenvoer beschikbaar. Kies een optie die past bij het dieet van je kat of kitten. Er is bijvoorbeeld speciaal kittenvoer beschikbaar, speciaal voer tegen bijvoorbeeld blaasgruis of vers vlees vol vitamines. Raadpleeg eventueel je dierenarts voor advies.

Krabpaal

Katten hebben iets nodig om hun nagels aan te scherpen. In dat natuur doet een kat dit aan bijvoorbeeld een boom. In huis kan je maar beter voor een speciaal plekje zorgen in de vorm van een krabpaal om te voorkomen dat je meubels het moeten ontgelden. Krabpalen heb je er in allerlei formaten: van groot tot klein. Van hele krabpaal jungles tot kleine, subtiele palen. Zorg dat je in ieder geval iets in huis hebt waar de kat zijn nagels aan mag scherpen. Dat kunnen al plankjes zijn of een kleine paal. Test daarbij ook of de voorkeur van de kat bij verticaal of horizontaal krabben ligt.

Tip: bekijk deze 15 grote krabpalen

Kattenbak

Je nieuwe kat of kitten moet ergens naar de wc! Een katten bak is naast de bakjes echt één van de meest essentiële katten benodigdheden. Haal een kattenbak en de goede vulling. Zoals je misschien al gezien hebt zijn er heel wat verschillende kattenbakken: grote kattenbakken, kleine kattenbakken, hoek kattenbakken, kattenbak met een lade, geautomatiseerde kattenbak, een geparfumeerde kattenbak, kattenbak met deksel of een open kattenbak.

Wat een opties, he?!

Het belangrijkste is dat je formaat bak past bij het formaat van je kat en dat hij aansluit op de wensen van je kat. Een klep houdt geurtjes goed tegen, maar sommige katten vinden het niet fijn om in het “donker” hun behoefte te doen. Denk daarnaast ook aan de “opstap” als je een kitten in huis neemt en de plaats in huis waar je hem neer wilt zetten. Het liefste plaats je hem niet in de buurt van zijn eet- en drinkbakjes! Het is uittesten wat voor jouw kat het beste werk. Overleg eventueel met de vorige verzorgers wat hij of zij gewend is. 

Kattenbakvulling

Naast dat je verschillende type kattenbakken hebt, zijn er ook heel wat verschillende type kattenbakvulling: kattenbak grit, houtkorrels, klonterend.