review-litter-robot-4

Litter Robot 4

De zelfreinigende kattenbak Litter Robot 4 van Whisker is zo ontworpen dat je dagelijkse verzorgingsroutine een stuk eenvoudiger wordt, terwijl je kat elke toiletbeurt geniet van een schone, hygiënische bak. Ideaal voor drukke huishoudens waarbij je natuurlijk niet wilt dat je kat iets tekort komt. Niet voor niets wordt de geavanceerde automatische kattenbak met 5 sterren bekroond door vele kopers.

Lees hier alle details – van voor- en nadelen, tot de werking en handige accessoires – over deze gewilde kattenbak in deze uitgelichte review! 

Litter Robot 4 kleuren

De geavanceerde kattenbak is in twee kleuren verkrijgbaar: wit en zwart.

Litter Robot 4 wit

De witte variant van de innovatieve kattenbak misstaat met zijn moderne design niet in je interieur. 

Litter Robot 4 zwart

Voor wie op zoek is naar een zwarte kattenbak die een groot deel van de schoonmaakroutine uit handen neemt, is de Litter Robot 4 zwart een geweldige investering. 

Het ontwerp

Het ontwerp onderscheidt deze bak samen met zijn functionaliteiten van de normale kattenbak. Het futuristische design maakt de automatische kattenbak tot een echte eyecatcher in je interieur. De ronde vormen, grote opening en opstapje. Over elk detail is nagedacht om het een fijne ervaring voor de kat te maken én het oog ook wat te geven. 

Design & afmetingen

We zetten wat design feitjes en afmetingen voor je op een rij:

 • Gemaakt van hoogwaardig, kwalitatief materiaal (plastic) voor een lange levensduur. 
 • Grote opening dat zorgt voor een welkom en makkelijk entree voor elk formaat kat.
 • Praktisch bedieningspaneel met LED scherm voorzien van knoppen voor eenvoudig gebruik.
 • Grote lade voor het opvangen van de uitwerpselen
 • Afmeting: 590 mm (b) x 600 mm (h) x 800 mm (d)
 • Verpakkingsgewicht: 15 kg

Litter Robot 4 functionaliteiten

 

De kenmerken op een rij:

 • Afgesloten afvallade
 • Grote opening
 • Koolstoffilter die geurtjes absorbeert en tegengaat
 • LED bedieningspaneel
 • Gewichtssensoren (detectie vanaf 3 kg)
 • Geïntegreerd SafeCat systeem checkt via 4 zones waar de kat is om veiligheid te waarborgen
 • WIFI connectie
 • Speciale app voor inzicht in niveau kattenbakvulling en afvallade, gebruik van de bak, gezondheidshistorie van de kat (hoe vaak en wat voor boodschap) en aangepaste meldingen in te stellen.

Hoe werkt de Litter Robot 4?

Misschien heb je je al ingelezen over de werking van een zelfreinigende kattenbak. De Litter Robot 4 staat vooraan in de ultieme revolutie in kattenverzorging. De dagelijkse schoonmaaklast (neem maar afscheid van dagelijks de bak uitscheppen) wordt aanzienlijk vereenvoudigd, waardoor de kat elke beurt op de bak geniet van een schone, hygiënische omgeving. Iets wat enorm bijdraagt aan bijvoorbeeld de gezondheid van de kat, geurcontrole in huis en een hygiënische woonomgeving. Maar hoe zorgt de kattenbak precies voor een schone omgeving? Hoe werkt de Litter Robot 4? We geven je wat uitleg om te illustreren hoe deze bak in de praktijk werkt. Het afvalniveau in de bak houd je makkelijk bij via de app.

Deze zelfreinigende kattenbak is speciaal ontworpen om op efficiënte wijze de veelgebruikte omgeving schoon te houden. En dat werkt zo!

De werking uitgelegd in 5 stappen

Bij aanschaf ontvang je een uitgebreide handleiding die je alles uitlegt over installatie en werking. Hieronder schetsen we in 5 stappen de werking van deze moderne zelfreinigende bak!

 1. Detectiesysteem registreert het bezoek van de kat aan de bak: de geavanceerde sensoren registreren wanneer de kat de bak betreedt en weer verlaat. Zodra de kat de bak heeft verlaten gaat het reinigingsproces van start.
 2. Automatische rotatie zorgt voor afvoer van uitwerpselen: nadat je kat de bak verlaat begint deze te roteren. Door deze beweging worden uitwerpselen en de klontvormende kattenbakvulling door een zeef gescheiden van het schone kattenbakgrind en afgevoerd.
 3. Afval wordt apart opgevangen: de uitwerpselen worden afgevoerd naar een aparte bak (voorzien van zak) en daar bewaard.
 4. Schoon grind komt weer op z’n plek: na dit reinigingsproces valt het schone grond weer terug op zijn plek en is de bak weer klaar voor het volgende bezoek!
 5. Legen van de afvalbak en schoonmaken van de bak: natuurlijk ben je als kattenbaas niet helemaal ontslagen van je schoonmaaktaken. Eens in de zoveel tijd moet je de afvalbak legen en het even poetsen om de boel extra fris te houden. Dankzij de speciale zak is heb je dit er zo (vrij fris ook) uitgevist en karwei geklaard!

Litter Robot 4 voordelen en nadelen

Wat zijn de voordelen en nadelen van deze kattenbak?

Litter Robot 4 voordelen

Litter Robot 4 nadelen

 Hoe maak je de Litter Robot 4 schoon?

Is de Litter Robot 4 makkelijk schoon te maken? Hoewel je met deze kattenbak enorm bespaart op schoonmaaktijd en de beste vriend een hoop werkzaamheden uit handen neemt, blijft er een manueel stukje bij. Zo zal regelmatig de afvallade geleegd moeten worden (lees: de zak eruit en een nieuwe erin), moet het kattengrind worden bijgevuld en er een doekje door de bak worden gehaald om een frisse omgeving te blijven realiseren. Maar geen druk, via de app blijf je precies op de hoogte van de afvalniveaus. Zo word je er meteen aan herinnerd wanneer het tijd wordt om in actie te komen voor je kat!

Hoe ziet het Litter Robot 4 onderhoud eruit?

De app vertelt je precies hoe het met de afvalniveaus van de bak zit. Wat betreft onderhoud kun je rekenen op: 

 • Afvalbak legen door zak eruit te trekken, schonen en nieuwe zak erin te doen
 • Kattenbakgrind bijvullen
 • Koolstoffilter vervangen (gaat één maand mee)

Meer zien? Bekijk de automatische kattenbak Litter Robot 4 video hieronder voor een visuele uitleg!

Wat vinden katten?

De allerbelangrijkste vraag is natuurlijk hoe de ervaring van de kat is. Zij zijn immers degene die de bak echt gaan gebruiken! Hoewel elke kat anders is, blijkt uit talloze reviews dat veel katten de grote opening en het open design heel fijn ervaren en hij probleemloos in gebruik werd genomen!

Handige accessoires

De makers van Wisker blijven zich ontwikkelen. Welke accessoires zijn essentieel en handig? Van de Litter Robot 4 afvalzakken tot carbon filters. 

Robot Litter 4 zakken

Handige navulzakken speciaal gemaakt voor deze kattenbak. Zo wordt het legen van de afvalladen extra makkelijk.

Robot Litter 4 mat

Deze uitloopmat helpt de kattenbakgrindkorrels uit de pootjes van je kat te lopen en op te vangen, zodat er geen spoor door je huis ontstaat.

Robot Litter 4 carbon filters

Vervang de filters één keer per maand om nare geurtjes in huis te voorkomen. Deze navulverpakking bevat 6 stuks.

Veelgestelde vragen

Vragen over het gebruik van de kattenbak? We beantwoorden hieronder veelgestelde vragen!

Wat is het verschil tussen de Robot Litter 3 en Robot Litter 4?

De naam doet vermoeden dat er eerdere versies zijn uitgebracht, en dat klopt. De makers hebben flinke verbeteringen aangebracht in de revolutionaire technologie waarmee gebruikersgemak wordt verhoogd. Zo is de nummer 4 een stuk stiller, zeg maar erg stil, ten opzichte van zijn voorganger, is het geurcontrolesysteem enorm verbetert, waardoor nummer 4 geuren langer tegengaat.

Hoe effectief is het geurcontrolesysteem? 

Merk je echt geen geurtjes meer? We snappen dat je je bij deze investering afvraagt hoe effectief het geurcontrolesysteem is. Gebruikers vertellen dat onwelkome geurtjes verleden tijd zijn. De uitwerpselen worden in een aparte afvallade verzameld en de koolstoffilter absorbeert de overmatige geur van uitwerpselen.

Welke kattenbakvulling voor Litter Robot 4?

Elke soort kattenbakvulling kan erin. Om de kattenbak zo optimaal mogelijk te laten werken is het aan te raden te kiezen voor een goede klontvormende kattenbakvulling. 

Kan er klontvormende kattenbakvulling in de Litter Robot 4?

Welke koolstoffilter is geschikt voor Litter Robot 4?

De koolstoffilter is een fijne functionaliteit van de kattenbak waarbij geurtjes van uitwerpselen wordt. geabsorbeerd. De filter gaat zo’n maand mee. Handig om een voorraad in huis te hebben. Hoewel het niet essentieel is om hem in basis te laten werken, maak je niet gebruik van zijn innovatieve ontwerp als geurloze zelfreinigende kattenbak als je de filter achterwege laat. Welke koolstoffilter is geschikt voor de Litter Robot 4? Dat zijn de Whisker OdorTrap  en Whisker OdorTrap Pod. Zie ook de carbon filters hierboven onder het kopje accessoires.

Is de Litter Robot 4 Nederland verkrijgbaar?

Ja, hij is in Nederland verkrijgbaar in twee kleuren: wit en zwart. Je bestelt hem o.a. via Bol.com.

Is de Litter Robot 4 de investering waard?

De kattenbak vraagt om een investering. Eén die zich in gebruiksgemak en hygiëne enorm terugbetaalt. Een frisse omgeving in huis zonder nare geurtjes is fijn, maar de bijdrage aan de gezondheid van de kat onbetaalbaar. En laten we eerlijk wezen dat het terugdringen van de (dagelijkse) schoonmaaklast en tevens frustraties dat het weer tijd is om de bak uit te scheppen een enorm streepje voor geeft. De geavanceerde functionaliteiten zorgen daarnaast voor enorm veel inzicht in het functioneren van de kat.

Aanbeveling

sterren

Conclusie

De Litter Robot 4 vraagt om een investering, maar maakt de prijs waar dankzij de geavanceerde functionaliteiten meer dan waar.