trixie-automatische-kattenbak-review

Trixie zelfreinigende kattenbak 

De Trixie automatische kattenbak maakt het leven van kattenbaasjes een stuk makkelijker. Het bekende huisdierenmerk heeft een hoop producten in het assortiment. Onder de Trixie kattenbakken vind je naast reguliere open en dichte exemplaren ook een zelfreinigend kattenbak die geschikt is voor meerdere katten. Het automatische reinigingsproces zorgt voor een frisse leefomgeving voor kat (en baas)! 

Wij waren benieuwd naar de mogelijkheden en werking in de praktijk en gingen op onderzoek uit voor Katten en Kittens! Lees hier alle details – van voor- en nadelen, tot de werking en handige accessoires – over deze gewilde kattenbak in deze uitgelichte Trixie zelfreinigende kattenbak review! 

Trixie kattenbak

De geavanceerde automatische kattenbak is  verkrijgbaar bij o.a. Bol.com.

Het ontwerp

Dankzij de ronde vormen en overloop oogt het ontwerp van de PETKIT Pura Max erg esthetisch en lijkt het in het niets op de normale kattenbak. Het is daarmee op het oog al een aanwinst voor je interieur, maar de investering in deze bak vraagt natuurlijk ook een return on investment wat betreft de praktische waarde en gebruikservaring van de kat. Op naar de specificaties, de werking en voor- en nadelen!

Design & afmetingen

We zetten eerst nog wat design feitjes en afmetingen voor je op een rij:

 • Ovaal witte kunststof bak
 • Afgesloten container vangt de uitwerpselen op en sluit goed af
 • Afmeting: kattenbak 53 x 52 x 55,5 cm
 • Verpakkingsgewicht: 12,5 kg

Trixie zelfreinigende kattenbak functionaliteiten

De kenmerken op een rij:

 • Draait automatisch rond om de uitwerpselen te scheiden en apart op te vangen
 • Automatisch reinigingsprogramma dat vanzelf stopt als kat de bak nadert
 • Compatibel met klontvormig kattenbakgrit
 • Geen speciaal merk afvalzakken nodig
 • Eenvoudige bediening dankzij de drie knopjes op het bedieningspaneel (reinig bijvoorbeeld handmatig na verschonen van de bak).
 • Eenvoudig te reinigen
 • Zorgt voor een hoop gebruiksgemak en tijdsbesparing in het huishouden
 • Gemaakt van stevig kunststof voor een lange levensduur
 • Geschikt voor katten vanaf 1,5 kg en 4 maanden
 • Draagt bij aan een stressvrije en hygiënische omgeving voor de kat

Hoe werkt de zelfreinigende kattenbak van Trixie?

De Trixie zelfreinigende kattenbak maakt het dagelijkse (schoonmaak) een stuk makkelijker. Maar hoe dat hij dat precies? We leggen de werking aan je uit! 

De zelfreinigende Trixie kattenbak doet wat een zelfreinigende kattenbak moet doen: met een automatisch reinigingsproces wordt de kattenbak na bezoek van je huisdier zelfstandig schoongemaakt, waardoor jij hem niet meer dagelijks uit hoeft te scheppen. 

De frequentie van de schoonmaaklast neemt zo enorm af. Door een zak in de aparte afvallade te doen, kan je in een handomdraai de uitwerpselen uitnemen en weggooien. Doekje door de bak, nieuw grit erin en je bent weer good to go! 

De werking uitgelegd in 5 stappen

Bij aanschaf ontvang je een uitgebreide handleiding die je alles uitlegt over installatie en werking. Hieronder schetsen we in 5 stappen de werking van deze moderne zelfreinigende bak!

 1. De kattenbak registreert wanneer de kat op de bak is geweest. Na bezoek start vanzelf een reinigingsprogramma. Komt de kat bij de bak terwijl hij aan het reinigen is? Dan wordt het schoonmaakproces vanzelf onderbroken.
 2. Bij start van het reinigingsproces draait de bak rond en opent de lade met de zeef, waardoor de uitwerpselen gescheiden worden van het schone grit. 
 3. De speciale zeef zeeft de uitwerpselen: vervolgens begint deze te roteren. Door deze beweging worden uitwerpselen en de klontvormende kattenbakvulling door een zeef gescheiden van het schone kattenbakgrind en afgevoerd naar de gesealde bewaarbak, voorzien van speciale bewaarzak.
 4. Schoon grind komt weer op z’n plek. Na dit reinigingsproces valt het schone grit weer terug op zijn plek en is de bak weer klaar voor het volgende bezoek!
 5. Legen van de afvalbak en schoonmaken van de bak: natuurlijk ben je als kattenbaas niet helemaal ontslagen van je schoonmaaktaken. Eens in de zoveel tijd moet je de afvalbak legen en het even poetsen om de boel extra fris te houden. Dankzij de zak is heb je dit er zo (vrij fris ook) uitgevist en karwei geklaard! Dankzij de afvallade kan je flink wat dagen ontzien worden van deze huishoudelijke taak. Ideaal voor drukke kattenbazen die meer tijd willen hebben voor een knuffel avn hun vachtvriend.

Trixie zelfreinigende kattenbak voordelen en nadelen

Wat zijn de voordelen en nadelen van deze kattenbak?

Trixie zelfreinigende kattenbak voordelen

Trixie kattenbak nadelen

Hoe maak je de zelfreinigende kattenbak van Trixie schoon?

Is de Trixie zelfreinigende kattenbak makkelijk schoon te maken? We snappen als dit een van je hoofdvragen is, een automatische kattenwc neemt immers een hoop schoonmaakwerk uit handen, maar zal eens per zoveel tijd ook geheel gereinigd moeten worden. Gelukkig is dit bij de Trixie heel simpel. Met één druk op de knop open je de container, waar je de zak sluit en uit de container van de elektrische kattenbak trekt. Vervang de zak door de navulzak. Haal een doekje over de ovale bak en maak de Trixie zelfreinigende kattenbak makkelijk aan de binnenkant en van buiten schoon met een doek. Vervolgens maak je nog even de zeef schoon en vul je het grit weer aan en klaar ben je! 

Meer zien? Bekijk de video van de Trixie zelfreinigende kattenbak hieronder voor uitleg!

Wat vinden de katten?

Bij het kiezen van de Trixie kattenbak is het belangrijkste hoe je kat deze ervaart. Elke kat heeft zijn eigen voorkeuren, maar uit reviews blijkt dat veel katten enthousiast zijn. Het automatische reinigingsproces houdt de bak bij elk bezoek fris. Dit draagt bij aan een schone leefomgeving voor kat en baas en draagt bij aan het minimaliseren van nare kattenbakgeurtjes in huis. 

Veelgestelde vragen

Vragen over het gebruik van de kattenbak? We beantwoorden hieronder veelgestelde vragen!

Welke kattenbakvulling gebruik je voor de Trixie zelfreinigende kattenbak?

Elke soort kattenbakvulling kan erin. Om de kattenbak zo optimaal mogelijk te laten werken is het aan te raden te kiezen voor een goede klontvormende kattenbakvulling. 

Is de Trixie zelfreinigende kattenbak Nederland verkrijgbaar?

Ja, hij is in Nederland verkrijgbaar. Je bestelt hem o.a. via Bol.com.

Is de Trixie zelfreinigende kattenbak de investering waard?

Een automatische kattenbak vraagt om een grotere investering dan een reguliere kattenbak. Je investeert hierin in je eigen comfort en die van je kat.

Is deze kattenbak de investering waard? Deze bak doet wat het doet en neemt je op dagelijkse basis een flinke schoonmaaklast uit handen, die zeker ook door je kat gewaardeerd zal worden. Hij vereenvoudigd de schoonmaaklast dermate groot, waardoor je meer quality time met je kat door kan brengen en met een gerust hart van huis kunt, zonder in te leveren op een schone en hygiënische omgeving voor je kat en jezelf. Wel zo’n fijn idee!

Aanbeveling

sterren

Conclusie

De Trixie zelfreinigende kattenbak zorgt na elk bezoek van je kat voor een frisse kattenbak, vrij van uitwerpselen. Dit houdt de leefomgeving van zowel kat als baas fris en hygiënisch. Hij draagt bij aan een geurloze omgeving en dringt de schoonmaaklast dermate ver terug, dat je niet meer dagelijkse hoeft uit te scheppen en maar eens per zoveel dagen de bak hoeft schoon te maken.