review-zedar-k900-kattenbak

Zedar K900 kattenbak

Is de kattenbak schoonmaken niet je favoriete klus? De Zedar K900 automatische kattenbak neemt je deze vervelende taken uit handen en zorgt dankzij de nieuwste technologieën voor een frisse, schone omgeving en voorkomt onwelkome geurtjes. De bak vangt de uitwerpselen op in een zak waarin ruimte is om ze tot 15 dagen op te vangen. De geavanceerde functionaliteiten vereenvoudigt het schoonmaakproces en maakt dit exemplaar een gebruiksvriendelijke en de beste kattenbak voor veel katteneigenaren.

Benieuwd naar de werking van deze zelfreinigende kattenbak? Wat zijn de voordelen en nadelen?

Lees het in deze Zedar K900 review!

Zedar K900 kattenbak

De zelfreinigende Zedar kattenbak inclusief app, kattenbakmat en drie rollen opvangzakjes is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Het ontwerp

Het opvallende, strakke en stijlvolle design van de Zedar K900 springt meteen in het oog. De moderne, ronde bak in combinatie met het platte bedieningspaneel is een eyecatcher voor je interieur en een aanwinst voor de dagelijkse behoefte van je kat. 

De opvangcapaciteit van 9 liter zorgt ervoor dat er genoeg capaciteit is om de uitwerpselen van zo’n 15 dagen op te vangen. Ideaal voor drukke kattenbazen (en wie een hekel heeft aan de dagelijkse uitschepbeurt)! Maar er zijn meer voordelen. 

Design & afmetingen

We zetten eerst nog wat design feitjes en afmetingen voor je op een rij:

 • De stevige, ronde bak is gemaakt van hoogwaardig kunststof
 • Handige bediening via LCD-scherm
 • Infrarood sensor detecteert activiteit van de kat
 • Afgesloten container vangt de uitwerpselen op en sluit goed af om onaangename geurtjes te voorkomen
 • Afmeting: 51,6 x 50 x 50,50 cm
 • Verpakkingsgewicht: 8,3 kg

Zedar K900 functionaliteiten

De kenmerken op een rij:

 • Luchtzuivering en afzuigsysteem voorkomt nare geurtjes en zorgt voor een frisse omgeving in en om de bak
 • Geavanceerd detectiesysteem start reinigingsprogramma nadat de kat de bak verlaat
 • Slimme infrarood sensoren
 • Inclusief app voor het monitoren van verbruik & gezondheid van de kat. App functies: wegen, reiniging, inschakelen van automatische modus, luchtreiniging, kinderslot & interval)
 • Stil in gebruik (max 35 decibel)
 • Opvangbak met capaciteit tot 9 liter
 • Goed afgesloten afvalcontainer tegen onaangenamen geuren; de extra grote capaciteit neemt bovendien nog meer schoonmaakwerkzaamheden uit handen (tot 15 dagen niet verschonen)
 • Eenvoudige bediening via LCD-scherm op bak of via speciale app (plus monitoren van gebruiks-en gezondheidsstatistieken van de kat)
 • Uitloopmat om kattenbakgrind in op te vangen
 • Voorzien van kinderslot

Hoe werkt de Zedar K900 kattenbak?

Hoe werkt de Zedar K900? De Zedar kattenbak is een zelfreinigende kattenbak. Dit betekent dat de bak automatisch schoongemaakt wordt nadat de kat deze gebruikt heeft en verwijdert daarmee nare geurtjes en bacteriën. De Zedar K900 kattenbak is een geautomatiseerde zelfreinigende kattenbak met als doel om het schoonmaakproces van de bak voor kattenbazen simpeler te maken en voor de kat een schone, frisse omgeving te creëren. Hoe hij dat doet? We leggen in 5 stappen uit hoe hij een geurloze kattenbak realiseert.

De werking uitgelegd in 5 stappen

Bij aanschaf ontvang je een uitgebreide handleiding die je alles uitlegt over installatie en werking. Hieronder schetsen we in 5 stappen de werking van deze moderne zelfreinigende bak!

 1. Detectie van bezoek aan de bak: Wanneer de kat de kattenbak gebruikt, detecteert de Zedar K900 dit door middel van sensoren of druksensoren in de bak.
 2. Vertragingstimer wordt geactiveerd: Na het detecteren van de kat in de bak kan de Zedar K900 een vertragingstimer activeren. Dit voorkomt dat de kattenbak meteen begint met het reinigingsproces wanneer activiteit wordt gesignaleerd. Het is natuurlijk pas veilig en fris wanneer de kat de bak verlaten heeft.
 3. Zeven en verwijderen van uitwerpselen: Zodra de kat de bak verlaten heeft, begint de Zedar K900 met draaien en het zeven van het kattengrit om vast afval te scheiden van schoon grit. Het afval wordt verzameld in een aparte lade of container die gemakkelijk kan worden verwijderd en weggegooid.
 4. Reinigingscyclus: Nadat het afval is verwijderd, wordt het schone kattengrit teruggeplaatst in de bak, zodat deze weer klaar is voor gebruik door de kat. De bak wordt gereinigd.
 5. Onderhoud: een keer per 7-15 dagen het zakje uit het apparaat legen waarin de uitwerpselen worden opgevangen en vervangen voor een nieuw zakje.

Zedar K900 voordelen en nadelen

Wat zijn de voordelen en nadelen van deze kattenbak?

Zedar K900 voordelen

Zedar K900 nadelen

Hoe maak je de Zedar kattenbak schoon?

De Zedar kattenbak is eenvoudig schoon te maken. Naast dat hij een enorm deel van de reinigingswerkzaamheden uit handen neemt, hoef je maximaal eens per 15 dagen de zak van binnen te vervangen, een doek door de bak te doen en kattenbakgrind bij te vullen. Easy does it! Grote schoonmaakbeurt? Neem de cilinder eenvoudig af van het onderstel. Het gladde materiaal zorgt ervoor dat hij makkelijk af te nemen is. Bovendien kun je de bak reinigen met water een mild schoonmaakmiddel. 

Hoe ziet het onderhoud van de Zedar K900 eruit?

Het schoonmaken van de Zedar K900 is dus vrij eenouvidg. In de app houd de kattenbak precies bij wat er gaande is bij de kat en in de kattenbak. Het onderhoud bestaat uit:

 • Afvalbak legen door zak eruit te trekken, schonen en nieuwe zak erin te doen
 • Bak met een doek/water/mild reinigingsmiddel afnemen
 • Zeef schoonmaken
 • Kattenbakgrind bijvullen
 • Uitloopmat legen en afnemen 

Tip: meer zien? Bekijk de automatische kattenbak Zedar K900 video

Wat vinden de katten?

De ervaring van je kat is natuurlijk het belangrijkste. D

Handige accessoires

Welke accessoires zijn essentieel en handig?  

Zedar K900 navulzakken

Navulzakken voor het opvangen van de uitwerpselen in de geavanceerde bak  (5 x 15 stuks)

Veelgestelde vragen over de Zedar kattenbak

Vragen over het gebruik van de kattenbak? We beantwoorden hieronder veelgestelde vragen!

Hoe effectief is het geurcontrolesysteem? 

Merk je echt geen geurtjes meer? We snappen dat je je bij deze investering afvraagt hoe effectief het geurcontrolesysteem is. Gebruikers vertellen dat onwelkome geurtjes verleden tijd zijn. De uitwerpselen worden in een aparte afvallade verzameld en de koolstoffilter absorbeert de overmatige geur van uitwerpselen.

Hoe kun je de zak vervangen?

Via de bovenkant van de bak is de zak met uitwerpselen makkelijk te verwisselen. Open de klep, doe de zak dicht en trek hem eruit. Plaats een nieuwe lege zak (zie ook het kopje Accessoires) om de nieuwe uitwerpselen op te vangen.

Tip: meer tips over het schoonmaken en gebruik van de bak? Bekijk ook de handige uitleg video met de complete handleiding van de Zedar K900 op het YouTube kanaal van het bedrijf! 

Welke app voor de Zedar kattenbak?

De functies van deze kattenbak heb je altijd bij de hand dankzij de speciale app van het merk. Via de appstore vind je de Zedar app waarin je instellingen aan kunt passen en het reinigingsproces kunt personaliseren naar wens. De app vertelt je ook informatie als het gewicht van je kat en kan je een melding sturen wanneer de bak weer gereinigd is. Je kunt de app gratis downloaden.

Welke kattenbakvulling voor de Zedar kattenbak?

Elke soort kattenbakvulling kan erin. Om de kattenbak zo optimaal mogelijk te laten werken is het aan te raden te kiezen voor een goede klontvormende kattenbakvulling. 

Is de Zedar K900 kattenbak Nederland verkrijgbaar?

Ja, hij is in Nederland verkrijgbaar. Je bestelt hem o.a. via Bol.com.

Is de Zedar K900 de investering waard?

De vraag die niet mag ontbreken in deze Zedar review: is deze automatische kattenbak de investering waard? Als je op zoek bent naar een zelfreinigende kattenbak met een fijne prijs/kwaliteitverhouding, die je dagelijkse schoonmaaklast flink verminder, bijdraagt aan de luchtkwaliteit van je huis en een frisse, hygiënische omgeving voor de kat: ja. De bak is eenvoudig in zijn werking en draagt enorm bij aan een frisse leefomgeving zonder vieze geurtjes van de kattenbak.

Voor wie is hij geschikt?

De kattenbak is ontworpen voor kattenbazen die willen investeren in gebruiksgemak. Die met een gerust hart van huis willen en weten dat hun kat in goede handen is, omdat na elk bezoek van de bak een reinigingsproces in gang wordt gezet waarmee aldoor een frisse omgeving in en om de bak gerealiseerd wordt. Ideaal voor drukke kattenbazen én katten die een schone bak kunnen waarderen.

Aanbeveling

sterren

Conclusie

De Zedar K900 kattenbak maakt zichzelf automatisch schoon en houdt de leefomgeving van kat en baas fris en hygiënisch. Hij dringt de schoonmaaklast dermate ver terug, waardoor je hem niet meer dagelijks hoeft uit te scheppen. De ruime opvangbak van 9 liter zorgt ervoor dat uitwerpselen tot wel 15 dagen bewaard kunnen worden. De geurdichte bak en functionaliteiten voor reiniging en luchtzuivering voorkomt nare geurtjes. De app geeft inzicht en stuurt je meldingen over de status en gebruik van de bak en gezondeheidsstatistieken zoals het gewicht van je kat.